public AddUserStatus Add(User user) { if (ExistsByEmail(user.Email)) return AddUserStatus.EmailExist; if (ExistsByUserName(user.UserName)) return AddUserStatus.UserNameExist; _users.Add(user); return AddUserStatus.AddingUserSuccessfully; }
using System.Linq; using System.Web.Mvc; using Iris.Datalayer.Context; namespace Iris.Web.Controllers { public class MigrationController : Controller { public ActionResult RemoveDuplicateUsers() { var db = new IrisDbContext(); var lstDuplicateUserGroup = db.Users .GroupBy(u => u.UserName) .Where(g => g.Count() > 1) .ToList(); foreach (var duplicateUserGroup in lstDuplicateUserGroup) { foreach (var user in duplicateUserGroup.Skip(1).Where(user => user.UserMetaData != null)) { db.UserMetaDatas.Remove(user.UserMetaData); } db.Users.RemoveRange(duplicateUserGroup.Skip(1)); } db.SaveChanges(); return new EmptyResult(); } } }
مقایسه ساختار جداول دیتابیس کاربران IRIS با ASP.NET Identity
ساختار جداول ASP.NET Identity به شکل زیر است:
ساختار جداول سیستم کنونی هم بدین شکل است:
همان طور که مشخص است در هر دو سیستم، بین ساختار جداول و رابطهی بین آنها شباهتها و تفاوت هایی وجود دارد. سیستم Identity دو جدول بیشتر از IRIS دارد و برای جداولی که در سیستم کنونی وجود ندارند نیاز به انجام کاری نیست و به هنگام پیاده سازی Identity، این جداول به صورت خودکار به دیتابیس اضافه خواهند شد.
دو جدول مشترک در این دو سیستم، جداول Users و Roles هستندکه نحوهی ارتباطشان با یکدیگر متفاوت است. در Iris بین User و Role رابطهی یک به چند وجود دارد ولی در Identity، رابطهی بین این دو جدول چند به چند است و جدول واسط بین آنها نیز UserRoles نام دارد.
از آن جایی که من قصد دارم در سیستم جدید هم رابطهی بین کاربر و نقش چند به چند باشد، به پیش فرضهای Identity کاری ندارم. به رابطهی کنونی یک به چند کاربر و نقشش نیز دست نمیگذارم تا در انتها با یک کوئری از دیتابیس، اطلاعات نقشهای کاربران را به جدول جدیدش منتقل کنم.
جدولی که در هر دو سیستم مشترک است و هستهی آنها را تشکیل میدهد، جدول Users است. اگر دقت کنید میبینید که این جدول در هر دو سیستم، دارای یک سری فیلد مشترک است که دقیقا هم نام هستند مثل Id، UserName و Email؛ پس این فیلدها از نظر کاربرد در هر دو سیستم یکسان هستند و مشکلی ایجاد نمیکنند.
یک سری فیلد هم در جدول User در سیستم IRIS هست که در Identity نیست و بلعکس. با این فیلدها نیز کاری نداریم چون در هر دو سیستم کار مخصوص به خود را انجام میدهند و تداخلی در کار یکدیگر ایجاد نمیکنند.
اما فیلدی که برای ذخیره سازی پسورد در هر دو سیستم استفاده میشود دارای نامهای متفاوتی است. در Iris این فیلد Password نام دارد و در Identity نامش PasswordHash است.
برای اینکه در سیستم کنونی، نام فیلد Password جدول User را به PasswordHash تغییر دهیم قدمهای زیر را بر میداریم:
وارد پروژهی DomainClasses شده و کلاس User را باز کنید. سپس نام خاصیت Password را به PasswordHash تغییر دهید. پس از این تغییر بلافاصله یک گزینه زیر آن نمایان میشود که میخواهد در تمام جاهایی که از این نام استفاده شده است را به نام جدید تغییر دهد؛ آن را انتخاب کرده تا همه جا Password به PasswordHash تغییر کند.
برای این که این تغییر نام بر روی دیتابیس نیز اعمال شود باید از Migration استفاده کرد. در اینجا من از مهاجرت دستی که بر اساس کد هست استفاده میکنم تا هم بتوانم کدهای مهاجرت را پیش از اعمال بررسی و هم تاریخچهای از تغییرات را ثبت کنم.
برای این کار، Package Manager Console را باز کرده و از نوار بالایی آن، پروژه پیش فرض را بر روی DataLayer قرار دهید. سپس در کنسول، دستور زیر را وارد کنید:
Add-Migration Rename_PasswordToPasswordHash_User
اگر وارد پوشه Migrations پروژه DataLayer خود شوید، باید کلاسی با نامی شبیه به 201510090808056_Rename_PasswordToPasswordHash_User ببینید. اگر آن را باز کنید کدهای زیر را خواهید دید:
public partial class Rename_PasswordToPasswordHash_User : DbMigration { public override void Up() { AddColumn("dbo.Users", "PasswordHash", c => c.String(nullable: false, maxLength: 200)); DropColumn("dbo.Users", "Password"); } public override void Down() { AddColumn("dbo.Users", "Password", c => c.String(nullable: false, maxLength: 200)); DropColumn("dbo.Users", "PasswordHash"); } }
بدیهی هست که این کدها عمل حذف ستون Password را انجام میدهند که سبب از دست رفتن اطلاعات میشود. کدهای فوق را به شکل زیر ویرایش کنید تا تنها سبب تغییر نام ستون Password به PasswordHash شود.
public partial class Rename_PasswordToPasswordHash_User : DbMigration { public override void Up() { RenameColumn("dbo.Users", "Password", "PasswordHash"); } public override void Down() { RenameColumn("dbo.Users", "PasswordHash", "Password"); } }
سپس باز در کنسول دستور Update-Database را وارد کنید تا تغییرات بر روی دیتابیس اعمال شود.
دلیل اینکه این قسمت را مفصل بیان کردم این بود که میخواستم در مهاجرت از سیستم اعتبارسنجی خودتان به ASP.NET Identity دید بهتری داشته باشید.
تا به این جای کار فقط پایگاه داده سیستم کنونی را برای مهاجرت آماده کردیم و هنوز ASP.NET Identity را وارد پروژه نکردیم. در بخشهای بعدی Identity را نصب کرده و تغییرات لازم را هم انجام میدهیم.